A. H. Riise Royal Danish NAvy Rum 40%

Denne rom er blevet genskabt efter den originale recept på den “Royal Navy Rom” som Albert Heinrich Riise kreerede og leverede den til flådens skibe, når de anløb havnen i Charlotte Amalie i det tidligere Dansk Vestindien (Nu U.S. Virgin Islands). Denne enestående rom er “blended” af flere forskellige, op til 20 år gamle rom destillater af “Vedderburn og Plummer” typen, som er en melasse baseret rom frembragt ved langsom gæring, som efterfølgende bliver kedel destilleret i den traditionelle “Pot Still” til rom med 85% Alkohol styrke. Dette giver en fantastisk rom med en ekstremt mørk, næsten sort farve med komplekse toner af kaffe, Anis, lakrids, brændt karamel, melasse, krydderier og cedertræ. Dette kombineres med en eksotisk og elegant smag af pomerans og bergamot frugter afsluttende med en lang massiv, fed og sødmefuld eftersmag. Riise´s Royal Navy Rom er hånd blended i små partier og er ikke koldfiltreret eller tilsat karamel.

Mærke: Royal Danish Navy  Rum
Destilleri: A. H. Riise
Alcohol: 40% vol
Alder: Blend op til 20 år
Land: Dansk Vestindien
Pris: kr 375,-

Anmeldelse:

A.H. Riise Royal Danish Navy Rum

Anmeldt d. 27-04-2013 af Mads “Romhatten” Heitmann
(http://www.romhatten.dk/anmeldelser/ah-riise-royal-danish-navy-rum/)

Duft

Meget orangesmag med en overdøvende sødme fra en voldsom tilsætning af sukker. Lidt lakrids og mokka.

Smag

Sød, tykflydende og vammel smag af mørk karamel. Dette er alt for sødt! Det hverken smager eller dufter af klassisk navy-rom.

Bedømmelse

Denne navy-rom består af et blend af mange forskellige romme, nogen helt op til 20 år. Det skulle være et forsøg på at genskabe den rom der blev skænket til den danske flådes skibe, af Albert Heinrich Riis på de Dansk Vestindiske Øer, i 1800-tallet. Normalt er en navy-rom meget tungt og tørt, hvorimod A.H. Riise’s Danish Navy Rum er lige så sød som likør. Når man vælger at kelde dette for “Navy Rum”, er det udlukkende en markedsføringsting, for det hverken smager eller dufter af klassisk flåde rom.

Én kommentar til “A. H. Riise Royal Danish NAvy Rum 40%”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *